MASAŽA

  • Klasična masaža
  • Terapevtska masaža

Izvajamo klasično masažo in terapevtsko masažo celotnega telesa oz. določenega dela telesa (noge,hrbet, vrat, ...).
Pri KLASIČNI MASAŽI poizkušamo vplivati na povečan pretok krvi in limfe ter vplivati na sproščanje vsesplošne napetosti - stresa. TERAPEVTSKO MASAŽO pa izvajamo na določenem delu telesa, kjer ima stranka težavo (bolečine v hrbtu, vratu, zakrčenost določenih mišic) in poizkušamo z različnimi tehnikami težavo odpraviti.

Masaža sprošča mišično napetost, spodbuja krvni in limfni obtok, izboljša videz in elastičnost kože ter vezivnega tkiva. Masaža vpliva na osrednji živčni sistem in ustvari občutek globoke sprostitve, ugodja in dobrega počutja. Redna masaža tudi bistveno pripomore k ohranjanju zdravih in prožnih sklepov, mišic in kit.

Marjetka F.
(menjava kolka in večkratni zlom stegnenice)

Vadbo s pomočjo programa Vital-terapije izvejam že nekaj časa in sem z njo zelo zadovoljna.

Danila Z. in Magda Č.
(multipla skleroza)

Z vadbo v okviru programa Vital terapije sva zelo zadovoljni. Vaditelj Marko prilagaja vadbo vsaki… Več… “Danila Z. in Magda Č.
(multipla skleroza)”

Kris R.
(cerebralna paraliza)

Hvala za vašo strokovnost in srčnost.

Nada K.
(bolečina v ramenih in v dimljah)

Preden sem izvedela za program Vital terapije sem imela pogoste bolečine v ramenih in v… Več… “Nada K.
(bolečina v ramenih in v dimljah)”

Evgen A.
(bolečine v križu)

Zaradi poklica, ki sem ga opravljal in zaradi poškodbe stegnenice, so se mi z leti pričele pojavljati bolečine v predelu križa in težave pri hoji.

Milena Č.
(operacija hrbtenice, valgus kolena)

Po operaciji na hrbtenici sem ostala invalidka

Justina N.
(obraba hrbtenice v ledvenem in v vratnem delu)

Pri padcu v domači kuhinji sem zaradi poškodb obležala na postelji. Po rehabilitaciji v termah… Več… “Justina N.
(obraba hrbtenice v ledvenem in v vratnem delu)”

Ivan M.
(tetrapareza)

Zaradi poškodbe hrbtenjače v vratnem delu sem ostal priklenjen na voziček.

Vadba za onemogle

Vadba za onemogle na domu je namenjena osebam obolelim za boleznimi kot so parkinsonova bolezen, multipla skleroza in druge avtoimune bolezni ali pa so zgolj opešali po operativnem posegu ali daljšem ležanju. Namenjena je čim hitrejšemu okrevanju, upočasnitvi napredovanja bolezni in s tem vzdrževanju zdravja, ohranjanja gibalnih sposobnosti in samostojnosti v ožjem in širšem socialnem okolju.

Več...

Rehabilitacija

Individualna oblika rehabilitacijske vadbe na domu je namenjena osebam po poškodbah mišično skeletnega sistema ali poškodbah/okvarah živčevja. Nudimo vam vadbe na domu po operativnih posegih ali po poškodbah kot so: operacija kolčnega sklepa, kolena, zlomi okončin, možganska kap.

Več...

Vadba za starejše

Do višje kakovosti življenja v zrelejših letih z individualno vadbo na vašem domuPod stalnim strokovnim nadzorom vas bomo naučili vaj, s katerimi boste izboljšali gibljivost, mišično moč, ravnotežje, ohranjali kostno gostoto, utrdili fizično kondicijo in bistveno vplivali na zdravstveno stanje in boljše počutje. Presenečeni boste, kaj vse lahko storite doma na le nekaj kvadratnih metrih!

Več...

Masaža

Izvajamo klasično masažo in terapevtsko masažo celotnega telesa oz. določenega dela telesa (noge,hrbet, vrat, ...).

Redna masaža tudi bistveno pripomore k ohranjanju zdravih in prožnih sklepov, mišic in kit.

Več...

Vsak od nas, ki je že bil kdaj poškodovan oz. bolan ve, da se šele v primeru poškodb oz. bolezni  zavemo, kako pomembna vrednota v življenju je ZDRAVJE.

Program VITAL-terapije na vašem domu združuje izkušeno ekipo posameznikov iz področja rehabilitacije in športa in omogoča posameznikom čim bolj funkcionalno samostojnost z upoštevanjem njegovih potreb in želja ter specifičnih bivalnih dejavnikov. Zaradi povezanosti posameznikov iz področja rehabilitacije in športa smo za mnoge uspešnejši od klasične fizioterapije.

Program VITAL-terapije se pod strokovnim vodstvom izvaja kot individualna oblika treninga NA DOMU, vsak posameznik pa opravlja vadbo/terapijo po zanj prilagojenem programu, ki se ga pripravi glede na predhodno testiranje in oceno stanja. 

Naši usposobljeni vaditelji pridejo na vaš naslov (terapije izvajamo na območju Goriške regije in Vipavske doline) in imajo s seboj tudi potrebne rekvizite za čim bolj kvalitetno izvedbo vadbe.

Znotraj programa VITAL-terapije vam na vašem domu nudimo naslednje storitve:

  • Pomoč pri živčno-mišičnih obolenjih (multipla skleroza, Parkinsonova bolezen),
  • Pomoč pri okrevanju po možganski kapi in poškodbah glave,
  • Pomoč pri poškodbah in operacijah mišično-skeletnega sistema,
  • Pomoč po operativnih posegih, poškodbah, zlomih (kolk, koleno,…)
  • Pomoč pri gibalno oviranih osebah (težko pokretni ali nepokretni),
  • Pomoč osebam z mišično distrofijo
  • Pomoč osebam pred operacijo, da se pridobi vsesplošna telesna zmogljivost

Glavni cilj naših vadb znotraj programa VITAL terapije je čim večja funkcionalna samostojnost vadečega, svetujemo pa tudi svojcem in jih poučimo o tem, kako ravnati ter vaditi z vadečim.